odrywane bułeczki z czekoladą

Magdalena
Desery
12.03.2019 6:28
odrywane bułeczki z czekoladą

Składniki: - 550 g mąki - 250 ml ciepłego mleka - 150 g cukru - 30 g drożdży - 100 g masła + łyżka do wysmarowania foremki - 2 jajka - szczypta soli - tabliczka deserowej czekolady - łyżka cukru pudru Mąkę przesiać. Te pulchniutkie ze słodkim czekoladowym środkiem, w połączeniu ze szklaneczką mleczka będą pysznym podwieczorkiem. Układać je w foremce dość blisko siebie, żeby się skleiły w pieczeniu. Wyrośnięte ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż bułeczki się zarumienią. Kiedy ciasto wyrośnie uformować bułeczki, wkładając do każdej dwie kostki czekolady. Foremkę z bułeczkami przykryć i odstawić jeszcze na kwadrans.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2019/03/odrywane-bueczki-z-czekolada.html