Pomarańczowy wegański budyń jaglany

Agata
Śniadania
05.03.2019 8:20
Pomarańczowy wegański budyń jaglany

Pomarańczowy wegański budyń jaglany Czas przygotowania: 40 minut + czas oczekiwania Składniki: - 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej - 2 szklanki mleka kokosowego domowego lub kupnego - 1 pomarańcza - 1 łyżka miodu - opcjonalnie 1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowej Na całym mnóstwu profili - i to nie tylko kulinarnych - pojawiała się ten pomarańczowy wegański budyń jaglany. Budyń będzie idealnym śniadaniem lub zdrowym deserem czy też po prostu przekąską w ciągu dnia. Dodatkowo: - plasterki pomarańczy - płatki kokosowe - czarny sezam Wykonanie: Kaszę jaglaną namaczamy w zimnej wodzie i odstawiamy na całą noc. Faktycznie ten jaglany budyń jest pyszny, kremowy i bardzo prosty w przygotowaniu. Nie mogło być inaczej, ja też postanowiłam go zrobić, ponieważ wszyscy się nim nieustannie zachwycali. Gotujemy na małym ogniu przez 30 minut, aż kasza będzie miękka. Możemy go jeść na zimno lub na ciepło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2019/03/pomaranczowy-weganski-budyn-jaglany.html