⦁ 1 litr bulionu warzywnego ⦁ 400 g mrożonego groszku ⦁ 2 awokado ⦁ 1 cebula ⦁ kilka plasterków boczku ⦁ groszek ptysiowy ⦁ mały pęczek kolendry ⦁ pół papryczki chilli Przed Wami zupa krem z groszku i awokado, ale żeby nie było aż tak dietetycznie (wszak wciąż trwają ostatki) zestawiamy ją z soczystymi, skwierczącymi chipsami z boczku - cudo, mówię Wam :-) Składniki: Zupa krem z zielonego groszku i awokado z chipsami z bekonu ⦁ łyżka oleju ⦁ sól, pieprz Wykonanie: Cebulę siekamy wraz z papryczką chilli. Zdejmujemy z ognia, dodajemy obrane awokado, listki kolendry, doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem i całość miksujemy blenderem na gładki krem. Zupę wykładamy do miseczek, podajemy z groszkiem ptysiowym i chipsami z bekonu.