Składniki: Na krem: 50 g czekolady mlecznej 125 g mascarpone 2 markizy kakaowe Cukry Nyskie 2 łyżki zimnej śmietanki 30% Kruche spody (babeczki): przygotowałam z połowy składników z tego przepisu (klik) Miseczkę z połamaną czekoladą umieszczamy nad garnuszkiem z gotującą się wodą, pamiętając aby dno miseczki nie dotykało tafli wody, całość co jakiś czas mieszamy (palnik powinien być ustawiony na niewielki płomień). Następnie w kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę (możecie również użyć mlecznej), oblewamy nią babeczki, dowolnie zdobimy i wkładamy na chwilę do lodówki, aby polewa zastygła. Krem, którym nadziałam moje kruche spody możecie spokojnie podawać również jako deser w szklaneczkach np. z dodatkiem świeżych owoców. Babeczki z ciasteczkowym kremem czekoladowym Dziś zapraszam Was na kruche babeczki nadziane pysznym ciasteczkowym kremem czekoladowym. Dodatkowo: około 40-50 g gorzkiej czekolady (możecie też użyć mlecznej) dowolne ozdoby Przygotowanie: Najpierw pieczemy kruche spody. Do tego polewa z czekolady i… nic więcej mi nie trzeba 😉 Deser idealny do kawy czy herbaty lub od tak, gdy mamy ochotę na coś słodkiego.