Filety z kurczaka w panierce z krakersów

Ewa
Obiad
19.02.2019 7:25
Filety z kurczaka w panierce z krakersów

2-3 pojedyncze piersi kurczaka przyprawa do gyrosa sól, pieprz około 330g kwaśnej śmietany 18% (mniej, przy wykorzystaniu 2 piersi kurczaka) około 180 g krakersów Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i dzielimy na mniejsze kawałki. Udostępnij Zapisz Kąski kurczaka moczone całą noc w kwaśnej śmietanie, a następnie otoczone w krakersowej panierce i upieczone w piekarniku to świetna propozycja na przekąskę czy nawet na obiad. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy na 25-30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Mięso wyjmujemy z pojemnika i panierujemy w krakersowej mączce (warstwa śmietany nie powinna być zbyt gruba).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/02/19/filety-z-kurczaka-w-panierce-z-krakersow/