Dietetyczna młoda kapusta

Ewelina
14.06.2014 8:21
Dietetyczna młoda kapusta

Przepis

Składniki:

główka młodej kapusty

koperek ( dałam dużo, bo mam u siebie w ogródku)

jedna czerwona cebula

sól, pieprz

łyżeczka oliwy

trochę vegety lub wywar warzywny

Kapustę drobno posiekać, włożyć go garnka z grubym dnem i podlać wodą lub wywarem warzywnym. (jeśli nie używacie wywaru, dodajcie vegety). Gotować na małym ogniu aż kapusta zmięknie, u mnie około 40 minut. W tym czasie posiekać koperek i cebulę.

Cebulę zesmażyć na łyżeczce oliwy na patelni teflonowej.

Gdy kapusta będzie już miękka wylać nadmiar wody, dodać przesmażoną cebulę i koperek, trzymać na małym ogniu aż pozostała część wody odparuje mieszając co jakiś czas. Posolić i popieprzyć. Gotowe!

Wartość kaloryczna jednej porcji: 76 kcal

Białko: 3,5 g

Tłuszcze: 1,7 g

Węglowodany: 15,5 g