Przepis
Składniki:
główka młodej kapusty
koperek ( dałam dużo, bo mam u siebie w ogródku)
jedna czerwona cebula
sól, pieprz
łyżeczka oliwy
trochę vegety lub wywar warzywny
Kapustę drobno posiekać, włożyć go garnka z grubym dnem i podlać wodą lub wywarem warzywnym. (jeśli nie używacie wywaru, dodajcie vegety). Gotować na małym ogniu aż kapusta zmięknie, u mnie około 40 minut. W tym czasie posiekać koperek i cebulę.
Cebulę zesmażyć na łyżeczce oliwy na patelni teflonowej.
Gdy kapusta będzie już miękka wylać nadmiar wody, dodać przesmażoną cebulę i koperek, trzymać na małym ogniu aż pozostała część wody odparuje mieszając co jakiś czas. Posolić i popieprzyć. Gotowe!
Wartość kaloryczna jednej porcji: 76 kcal
Białko: 3,5 g
Tłuszcze: 1,7 g
Węglowodany: 15,5 g