- ok 1 kg polędwicy wołowej - 500 g grzybów (pieczarki, borowiki, podgrzybki) - 200 g szynki parmeńskiej - ciasto francuskie - 1 żółtko - 1 łyżka klarowanego masła - musztarda dijon - pieprz, sól gruboziarnista - folia spożywcza Wołowinę przypraw solą i grubo mielonym pieprzem. Po upływie tego czasu wyciągnij mięso z lodówki, delikatnie rozwiń z foli i połóż na ciasto francuskie. Rozwiń kawałek foli spożywczej i ułóż szynkę parmeńską na tzw. zakładkę (tak aby po zwinięciu obejmowała całą naszą polędwicę). Tak przygotowane, zafoliowane mięso włóż do lodówki na około 20-30 minut. Na tak ułożoną szynkę rozsmaruj masę grzybową, a następnie ułóż polędwicę i ciasno zawiń.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kolorowygarnek.wordpress.com/2019/02/09/poledwica-wellington/