Chleb pszenny na mleku

Karol
Dania mączne
05.01.2019 10:57
Chleb pszenny na mleku

Chleb pszenny na mleku wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Można z tego przepisu też zrobić super bagietki, wystarczy ciasto podzielić na trzy części, uformować bagietki i upiec na blaszce wyłożonej papierem. Natłuszczamy formę keksową 35 cm masłem i przekładamy ciasto, nakrywamy ściereczką i zostawiamy na 15 min. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 35-40 min. Potrzebne składniki 500 g mąki pszennej 280 ml mleka 40 g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 20 ml oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli masło do natłuszczenia formy Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Nakrywamy ciasto ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 30 min. Gotowanie: 40 min. Chleb pszenny na mleku Delikatny, z chrupiącą skórką chleb pszenny na mleku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/chleb-pszenny-na-mleku/