Pierogi ruskie – przepis

Obiad
27.01.2019 17:14
Pierogi ruskie – przepis

Wrzucać do osolonego wrzątku partiami, aby się nie zepsuły Gdy pierogi wypłyną na powierzchnie oznacza to, że są gotowe Podawać z usmażoną cebulką Mam nadzieje, że wszystko pójdzie zgodnie z przepisem, a pierogi wyjdą pyszne. Mój przepis na pierogi ruskie Przepis na pierogi jest od lat niezmienny w moim domu. Dodać do niej szczyptę cukru Usmażoną cebulkę dodać do masy z ziemniaków i twarogu Przyprawić solą i pieprzem (dodać dużo pieprzu) i dokładnie wymieszać Sposób przygotowania pierogów: Najlepszym wyznacznikiem tego, że nasze pierogi są już gotowe jest ich wypływanie na powierzchnię wody. Gdy robiłam je pierwszy raz, zajęło mi to kupę czasu, a w dodatku nie potrafiłam ich tak ładnie zawijać, jak moja babcia. Najciekawsze jest to, że każdy kto ich spróbuje – automatycznie się w nich zakochuje. Po ugotowaniu zmiksować ziemniaki na gładką masę i dodać twaróg Wszystko dokładnie wymieszać Na patelni usmażyć obraną i posiekaną cebulę. Nie znam żadnej osoby, która w życiu nie jadłaby pierogów ruskich. Dla mojej rodziny pierogi ruskie odgrywają bardzo ważną rolę i uwielbiamy zajadać się nimi o każdej porze roku. Składniki dodawane do farszu nie są surowe, więc tak naprawdę wystarczy tylko ugotować wierzchnie ciasto. W tym wypadku niech to będzie klasyk, czyli farsz do pierogów ruskich, które wszyscy uwielbiamy. Z dziada pradziada – kto nie zna pierogów ruskich Oto przepis: Składniki: 1 kg ziemniaków 1 kg twarogu 2 duże cebule pieprz i sól szczypta cukru Sposób przygotowania farszu: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie (można je trochę przegotować, aby były bardzo miękkie) Wspólnie z rodziną oprawiliśmy go w ramę i powiesiliśmy u dziadków w kuchni. Stopniowo dodajemy ciepłą wodę i resztę składników Zaczynamy wyrabiać ciasto, dopóki nie będzie całkowicie gładkie (ok. 20 minut)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mamanapelnychobrotach.pl/pierogi-ruskie-przepis/