Sernik ferrero z galaretką

Magdalena

Ciasta

27.01.2019 18:29

Sernik ferrero z galaretką

Sernik ferrero z galaretką – sernik bez pieczenia Składniki: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego trzykrotnie lub sernik z wiaderka dobrej jakości* 180 g cukru pudru pół opakowania cukru waniliowego 20 g żelatyny w proszku + 100 ml wody 150 g naturalnego jogurtu 300 ml zimnej śmietanki 30 lub 36% 5 pralinek ferrero rocher 2 galaretki – u mnie kiwi, ale można użyć innej 1 opakowanie herbatników fit&free o smaku cytrynowym 120 g Cukry Nyskie 50 g masła *ja najczęściej używam Wieluń Mój Ulubiony Ważne! Jeśli lubicie sernik na zimno z owocami i tu możecie spokojnie je dodać na wierzch i dopiero zalać galaretką. Pyszny, prosty w przygotowaniu sernik na zimno z dodatkiem pralinek ferrero i orzeźwiającej galaretki. Ciasteczka rozdrabniamy w misie blendera (jeśli chcecie, aby spód był bardziej zwarty) lub tak jak ja w rękach (użyte ciasteczka są bardzo delikatne). Następnie naszą żelatynę dokładnie mieszamy z jogurtem naturalnym (jogurt musi być w temperaturze pokojowej). Uwielbiamy zarówno sernik pieczony, jak i sernik na zimno. Tak przygotowany sernik ferrero z galaretką ma naprawdę wyjątkowy smak. Rozpuszczamy je w ciut mniejszej ilości wody niż ta podana na opakowaniach. Przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę, potem trzeba się już tylko uzbroić w cierpliwość aż sernik stężeje. Sernik ferrero z galaretką. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Miksujemy razem twaróg (lub ser z wiaderka) i oba rodzaje cukru. Lekko tężejące (to ważne) galaretki wylewamy powoli cienkim strumieniem na naszą masę serową. Sernik wkładamy do lodówki najlepiej na noc.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/sernik-ferrero-z-galaretka/