Karobowy pudding jaglany

Dorota
Desery
27.01.2019 18:32
Karobowy pudding jaglany

Ilość: 3-4 porcje Składniki: Na pudding: 2 szkl ugotowanej kaszy jaglanej 1 szkl jogurtu 3 łyżki karobu (lub kakao) 3 łyżki wiórków kokosowych 1 banan Dodatki: Pół szklanki jagód lub innych owoców Kilka pistacji Przygotowanie: Blendujemy wszystkie składniki puddingu na gładką masę. Najwięcej czasu zajmuje ugotowanie kaszy jaglanej, ale jeżeli zrobimy to wcześniej lub wykorzystamy resztki te z obiadu – np. po tej kaszy z pesto, awokado i indykiem to śniadanie lub deser będziemy mieli gotowy dosłownie w 5 minut. To też świetny sposób na wykorzystanie przejrzałych bananów – i w ten sposób nawet z resztek możemy zrobić pyszny, zdrowy i wartościowy deser w stylu zero waste. Jogurt można zamienić na ten bez laktozy albo na mleko roślinne – wtedy dodajemy go mniej, do uzyskania pożądanej konsystencji. Taki budyń z kaszy jaglanej świetnie sprawdzi się również na śniadanie. Uwielbiam kaszę jaglaną w każdej postaci – na wytrawnie, jak i na słono. Taki deser jest pożywny, pełen wartościowych składników odżywczych i dietetyczny, więc w klimacie fit słodyczy 🙂 Karobowy pudding jaglany

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/karobowy-pudding-jaglany/