Sałatka z fasolką, pomidorkami i olejem lnianym

Magdalena
Sałatki
26.01.2019 15:53
Sałatka z fasolką, pomidorkami i olejem lnianym

Składniki: 2 spore garście żółtej fasolki szparagowej* kilka małych pomidorków 2-3 cm pora (biała część) 1 łyżka oleju lnianego wielkopolskiego SemCo 1 ogórek kiszony świeżo mielony pieprz i sól do smaku *w sezonie gotujemy świeżą, teraz można użyć mrożonej lub ze słoika (domowej) Przygotowanie: Jeśli używamy świeżej lub mrożonej fasolki szparagowej należy ją najpierw ugotować w osolonej wodzie. W sezonie sięgajcie oczywiście po świeżą fasolkę szparagową, teraz można użyć mrożonej lub ze słoika (jednak nie polecam tych sklepowych, ale domową fasolkę w słoikach). Jest on przede wszystkim bogatym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, które wykazują pozytywny wpływ na wiele procesów w naszym organizmie. Prosta, pyszna, szybka w przygotowaniu sałatka z fasolką, pomidorkami i zdrowym olejem lnianym. Poniżej znajdziecie przepis na pyszną i zdrową sałatkę z fasolką, pomidorkami i olejem lnianym. Dodajemy pokrojone na pół małe pomidorki, pokrojonego w kosteczkę ogórka i pokrojony por. Tym którym się dziś nie udało zachęcam do udziału w innych konkursach. Sałatka z fasolką, pomidorkami i olejem lnianym. Sałatkę można zjeść od tak lub podać ją np. do drugiego dania. Dziś chciałabym podziękować wszystkim za udział w konkursie. A pod nim… tak długo wyczekiwane wyniki konkursu z SemCo. Całość doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą oraz dodajemy łyżkę oleju lnianego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/salatka-z-fasolka-pomidorkami-i-olejem-lnianym-wyniki-konkursu-z-semco/