Sernik nutellowy

Ewa
Ciasta
19.01.2019 9:27
Sernik nutellowy

cukru pudru 200-250 g nutelli 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 op. budyniu waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy na piach. Sernik: 800 g twarogu na sernik (u mnie wiaderkowy z Piątnicy) 200 g mascarpone 5 jajek 1/2 szkl. Na dno wkładamy naczynie wypełnione gorącą wodą (można też owinąć blaszkę z sernikiem folią aluminiową i ją wstawić do naczynia z wodą). Spód: 140 g ciasteczek digestive w czekoladzie 80 g miękkiego masła 1 łyżeczka kakao Na ciasteczkowy spód wykładamy po kilka łyżek masy jasnej, a następnie taką samą ilość masy ciemnej itd Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 140 stopni i dopiekamy sernik przez około 20-25 minut. Łączymy w misce z miękkim masłem oraz kakao. Tortownicę (śr. 21cm) wykładamy na dnie papierem do pieczenia, a następnie rozprowadzamy przygotowaną masę ciasteczkową. Jedną z nich łączymy z nutellą, mieszamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/01/19/sernik-nutellowy/