Waniliowa owsianka proteinowa

Ewelina
11.06.2014 20:11
Waniliowa owsianka proteinowa

Przepis

Składniki:

4 łyżki płatków owsianych ( u mnie był mix wszystkich płatków: jęczmiennych, owsianych, żytnich, orkiszowych)

szklanka mleka (nie 3,2%!)

1/2-3/4 szklanki wody

miarka białka o smaku waniliowym

pół banana, suszona śliwka, jagody goji

płatki migdałowe, słonecznik

szczypta soli

Białko wymieszać dokładnie w szejkerze z wodą i mlekiem. Dodatek wody zapobiega przypaleniu się mleka. Gotować płatki na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, dodać szczyptę soli. Jak owsianka stanie się gęsta przełożyć ją do naczynia i posypać dodatkami. Płatki owsiane i słonecznik należy wcześniej podprażyć na suchej patelni teflonowej.

UWAGI: Korzystałam z dwóch różnych białek, jedno smakowało nieziemsko, a drugie niestety podczas gotowania się ścina i nie jest jakoś wyjątkowo smaczne, nie mam pojęcia od czego to zależy!