Zobacz też przepisy: – indyjskie chlebki naan CURRY Z KALAFIORA PRZYGOTOWANIE: 40 minut ILOŚĆ PORCJI: 5-6 SKŁADNIKI: – 1 kalafior – 4-5 ziemniaków – 1 opakowanie Patak’s Paste Pots Tikka Masala (w kartoniku znajdziecie 2 porcje) – 400 ml mleka kokosowego – 400 ml krojonych pomidorów – 1 łyżka oliwy z oliwek – 2 ząbki czosnku – 3-4 cm świeżego imbiru – świeża kolendra do podania Przygotowanie: Kalafiora obierz z liści i pokrój na niewielkie różyczki,wielkości jednego kęsa. Pasta dostępna jest obecnie na rynku w dwóch rodzajach opakowań – w tradycyjnym słoiczku w którym znajdziecie pastę na 8-10 posiłków, lub w wygodnym paste pots w którym są 2 niewielkie opakowania pasty, każde z nich idealne na jeden posiłek. Zebrałam je dla Was w jedną kategorię i dostęp do wszystkich znajdziecie w głównym menu w kategorii KUCHNIA INDYJSKA. Już od jakiegoś czasu na moim blogu możecie znaleźć potrawy inspirowane smakami Indii, z dodatkiem pysznych past i sosów Patak’s. Czas duszenia wyniesie około 20-25 w zależności od wielkości warzyw, raz na jakiś czas wymieszaj całość i sprawdź stopień twardości. Od przyszłego tygodnia możecie szukać naan i pappadums marki Pata’s w sieci Auchan. Pappadums są gotowe do jedzenia, pyszne i chrupiące, a chlebki naan wystarczy krótko podgrzać w piekarniku. A dziś mam dla Was przepis na pyszne curry do którego przygotowania użyłam pasty Patak’s tikka masala.