Sernik miodowo cynamonowy - bez pieczenia

Ewa

Ciasta

16.01.2019 8:03

Sernik miodowo cynamonowy - bez pieczenia

;) Spód: 200 g ciasteczek maślanych 80 g masła 1 op. cukru waniliowego (16g) 1 łyżeczka imbiru w proszku 1 łyżeczka cynamonu Masa: 500 g twarogu sernikowego (ja użyłam Mój Ulubiony z wiaderka) 3 łyżeczki żelatyny (15g) 150 g białej czekolady 400 ml śmietanki 36% 250 g mascarpone 1/2 szklanki miodu (można dać ciut mniej) sok z połowy cytryny Serniczek wyszedł smaczny, słodki (choć i tak dałam mniej zarówno miodu, jak i białej czekolady) i chyba tylko ta jego ciężkość mi przeszkadzała, czy raczej rozczarowała. Mieszamy do połączenia (uważamy, by temp. nie była zbyt wysoka, bo z czekolady zrobi się klucha). Nie nastawiajcie się jednak na ciasto lekkie, bo takie zdecydowanie nie jest. Udostępnij Zapisz Przepis na ten serniczek znalazłam na blogu Feria Smaków. Dodatkowo: cynamon i kakao do posypania Masło roztapiamy na małym ogniu. Do misy miksera wkładamy twaróg, mascarpone, płynny miód oraz sok z połowy cytryny. Może to po prostu nie był czas na tego typu deser? Jeśli lubicie ciasta bez pieczenia, serniczki na zimno, być może przypadnie on Wam do gustu. Następnie podgrzewamy ją na niewielkim ogniu, tylko do rozpuszczenia. Do ciepłej kremówki dodajemy połamaną na kostki czekoladę.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/01/16/sernik-miodowo-cynamonowy/