Składniki - 87 kcal - 15 g migdałów w płatkach - 63 kcal - 10 g orzechów laskowych - 71 kcal - 30 g suszonych jabłek - 69 kcal - 25 g rodzynek - 179 kcal - 65 g suszonych daktyli - - - 1 łyżeczka cynamonu mielonego - 57 kcal - 15 g płatków owsianych błyskawicznych - - - 1 łyżka wody Cały przepis ma: - 527 kcal - 97 g węgli - 9 g białka - 16 g tłuszczu - Rodzynki i daktyle zalać gorącą wodą na ok. 10 minut. Jedna porcja ma: 105kcal 19 g węgli 2 g białka 3 g tłuszczu 5 porcji Jedna porcja ma: 105kcal 19 g węgli 2 g białka 3 g tłuszczu - Formować kulki (z podanej ilości można zrobić np. 5 kulek po ok. 35 g). - Kawałki suszonych jabłek rozdrobnić (można również krótko zblendować w pojemniku z nożykiem). - Namoczone rodzynki i daktyle zblendować na masę w pojemniku blendera z nożykiem.