Margaryna palma 1 kostkaCukier 1 ½ szklankiMąka pszenna 3 szklankiŚliwkiŻółtka, margarynę, pół szklanki cukru i cukier waniliowy starannie utrzeć, następnie małymi porcjami dodawać mąkę i proszek do pieczenia, wyrobić ciasto ręką, podzielić na dwie równe części. W tym czasie ubić pianę z białek, dodając 1 szklankę cukru a na koniec kisiel. Śliwki umyć, przekroić na połówki, wyjąć pestki, pokroić w grube plastry i ułożyć wzdłuż na podpieczonym cieście. Następnie wyłożyć ubitą pianę z białek, zetrzeć na grubych oczkach zmrożone ciasto.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2019/01/proste-ciasto-sliwkowe-z-cytrynowa.html