Meksykański gulasz z indykiem

Obiad
05.01.2019 22:12
Meksykański gulasz z indykiem

Składniki: 500 g mięsa z udźca indyka 1 cebula 1/2 szklanki ciecierzycy w zalewie 1/2 szklanki czerwonej fasoli z puszki 1/2 szklanki kukurydzy z puszki 700 ml przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku 3 płaskie łyżki mąki pszennej 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka suszonej kolendry 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki słodkiej papryki wędzonej 1 łyżeczka ostrej papryki 4 łyżki oleju roślinnego Po tym czasie wlewamy na patelnię około 200 ml przecieru, a następnie całość przekładamy do garnka z mięsem. Gdy zacznie się szklić, dodajemy do niej poszatkowany czosnek oraz przyprawy (paprykę wędzoną oraz ostrą, kolendrę i cynamon). Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z każdej strony na złoty kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/01/meksykanski-gulasz-z-indykiem.html