Panna cotta z marakują

Łukasz
Desery
05.01.2019 17:32
Panna cotta z marakują

😉 Panna cotta z marakują Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) SKŁADNIKI Panna cotta: 500 ml śmietany kremówki 30-36% 250 ml mleka 1 laska wanilii 3-4 łyżki cukru 100 ml pulpy z marakui lub miąższ z ok. 3-4 owoców 4 łyżeczki żelatyny Do podania: 150 ml pulpy z marakui lub miąższ z ok. 4-5 owoców PRZYGOTOWANIE Śmietanę kremówkę wlej do rondelka wraz z mlekiem. Wyjmij laskę wanilii, rozpuść cukier i dodaj pulpę z marakui lub miąższ wydrążony z owoców. Podawaj ze świeżo wydrążonym miąższem passiflory lub z pulpą z marakui. Wrzuć przekrojoną na pół laskę wanilii wraz z wyskrobanymi nożykiem ziarenkami i gotuj na małym ogniu do zagotowania, nie doprowadzając do wrzenia. Nie wiem, czy mi uwierzycie, jeśli zacznę tymi słowami, ale ta panna cotta z marakują jest wprost obłędna! Uwielbiam podawać ją z musem truskawkowym albo malinowym, jednak marakuja to jest dopiero strzał w dziesiątkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.food2.pl/2019/01/Panna-Cotta-z-Marakuja.html