Składniki: Placki: 6 jajek 120 g mąki pszennej 1 duża marchewka 1/2 selera 150 g kapusty białej około 4 cm białej części pora 2 łyżki sosu sojowego 2 cm świeżego imbiru sól, pieprz 4 łyżki sezamu 4 łyżki sezamu olej do smażenia Sos jogurtowy: 400 g jogurtu greckiego 1 cytryna 1 garść rukoli 2 cm pora lub dymka 2 cm pora lub dymka sól, pieprz Placki podajemy na ciepło zaraz po usmażeniu, posypane prażonym sezamem oraz z dodatkiem sosu jogurtowego. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki na złoty kolor. W misce roztrzepujemy rózgą jajka, dodajemy mąkę, sos sojowy, imbir oraz rozdrobnione wszystkie warzywa.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/01/okonomiyaki-japonskie-placki-warzywne-z.html