Na koniec dodać szpinak, dokładnie wymieszać łyżką, przełożyć do przygotowanej foremki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180- stopni i piec prze około 45 minut. Olej 1/3 szklankiMąka tortowa 2 szklankiProszek do pieczenia 3 łyżeczkiŚnieżka 2 torebkiGalaretka agrestowa 1 opakowanieMleko 400 mlTłuszcz do formyBułka tarta do formySzpinak rozmrozić i dobrze odcisnąć z wody. Lekko tężejącą galaretkę wlać do ubitej śnieżki, razem ubić, przelać na placek i posypać zieloną kruszonką i wstawić do lodówki do schłodzenia. W między czasie ubić śnieżkę zgodnie z opisem na opakowaniu. Po upieczeniu, placek ostudzić, ściąć górę , pokruszyć na talerzyk i odstawić.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2019/01/ciasto-szpinakowe.html