Składniki: Ciasto: - Jajka 4 wielkość L - Mąka pszenna tortowa szklanka - cukier 2/3 szklanki - olej 4 łyżki - proszek do pieczenia łyżeczka - Kakao 2 pełne łyżki Krem: - Śmietanka 30 % 400 ml - Jogurt duży kubek u mnie 330 g - żelatyna 2 łyżki pełne - woda 60 ml - Cukier puder 6 łyżek Polewa: - Czekolada mleczna 100 g - masło 50 g Przygotowanie: Białka ubić w misce na sztywno a następnie dodawać partiami cukier cały czas miksując. Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Białka ubić w misce na sztywno a następnie dodawać partiami cukier cały czas miksując. Łączę ze sobą, dodaje cukier puder oraz schłodzoną ale płynną żelatynę i wszystko razem mieszam lub miksuje. Łączę ze sobą, dodaje cukier puder oraz schłodzoną ale płynną żelatynę i wszystko razem mieszam lub miksuje. W osobnej misce miksuje śmietankę na puszystą masę. Masę przekładam na przekrojony blat ciasta i przykrywam drugą częścią ciasta lekko dociskając. W osobnej misce miksuje śmietankę na puszystą masę. Masę przekładam na przekrojony blat ciasta i przykrywam drugą częścią ciasta lekko dociskając. Masę wkładam na kilka minut do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Do miseczki wsypuje połamaną na kostki czekoladę oraz masło. Masę wkładam na kilka minut do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Do miseczki wsypuje połamaną na kostki czekoladę oraz masło. Po całkowitym rozpuszczeniu i ostudzeniu wylewam na ciasto płynną czekoladę. Po całkowitym rozpuszczeniu i ostudzeniu wylewam na ciasto płynną czekoladę. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na 10 minut do napęcznienia. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na 10 minut do napęcznienia. Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału: Czytelnicy gotują: Wkładam do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. Wkładam do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.