Składniki na łazanki z kiszonej kapusty (na około 3 porcje): około 250 g makaronu do łazanek cebula 400 g kiszonej kapusty 200 g kiełbasy 4 łyżki passaty pomidorowej lub łyżka koncentratu pomidorowego liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego sól, pieprz, majeranek, papryka ostra Przygotowanie Kapustę płuczemy pod zimną wodą i kroimy drobno, następnie gotujemy ją w osolonej wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim, aż stanie się miękka. Czasami takie proste, treściwe potrawy są najlepsze, jeśli chcemy coś na szybko przygotować, a w lodówce pustki. Łazanki z kiszonej kapusty to bardzo prosta do zrobienia, tania i szybka potrawa na obiad.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2013/08/lazanki-z-kiszonej-kapusty/