Paluszki wieprzowo-wołowe

M
Przekąski
30.12.2018 21:23
Paluszki wieprzowo-wołowe

Paluszki wieprzowo-wołowe Czas przygotowania: 50 minut Ilość osób: 5 Składniki na ciasto: 500 g mąki 4 g suszonych drożdży 220 ml wody 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru 1 szczypta soli Składniki na farsz: 450 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego (lub baraniny) 2 cebule 2 pęczki zielonej pietruszki 50 g orzeszków pinii 50 g rodzynek 50 g koncentratu pomidorowego 4 ząbki czosnku 0,5 pęczka mięty 0,5 pęczka natki kolendry 3 łyżki oleju do smażenia 1 łyżeczka Kminu rzymskiego z Indii mielonego Knorr 1 łyżeczka Papryki ostrej z Hiszpanii Knorr 1 łyżeczka Cynamonu z Wietnamu Knorr 2 szczypty soli 150 ml oliwy 1 jajko Do całości dodaj 2-3 łyżki mąki i odstaw na 20 minut, żeby drożdże rozpoczęły fermentację. Rozwałkuj cienko ciasto na stolnicy oprószonej mąką, wykrój z ciasta kwadraty 15 x 15 cm. Podsmaż na patelni czosnek i cebulę, a następnie dodaj mięso i smaż do momentu, aż będzie całkowicie suche. Po zdjęciu z patelni odłóż na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Wyrabiaj ciasto aż do osiągnięcia konsystencji ciasta chlebowego (w razie potrzeby dodaj mąkę lub wodę). Sposób przygotowania: Przygotuj ciasto – drożdże, sól i cukier rozpuść w ciepłej wodzie (o temperaturze nie wyższej niż 40˚C).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotujemytestujemy.pl/paluszki-wieprzowo-wolowe/