Kurczak po chińsku

Milena
Obiad
28.12.2018 14:11
Kurczak po chińsku

Ponadto: - 2 marchewki (średniej wielkości albo jedna duża) - 2 pietruszki - por - średnia papryka zielona - średnia papryka czerwona - 5 ogórków konserwowych - pół szklanki zalewy z ogórków konserwowych - pół litra bulionu drobiowego - łyżka koncentratu pomidorowego - łyżka ketchupu (opcjonalnie, ja nie dawałam) - sól, pieprz, cukier, papryka ostra, natka pietruszki Zobacz inne przepisy na orientalny obiad: Szybki Kurczak Curry Z Warzywami Wegetariańskie Curry Z Bobem Ryba W Cieście Curry Chińszczyzna Z Makaronem Noodle Na Szybko Domowy Sos Chiński Z Ryżem I Warzywami Chińszczyzna Składniki na kurczaka po chińsku (3-4 porcje): - podwójna pierś z kurczaka - panierka: łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki wody, jajko, sól, pieprz Po tym czasie kurczaka obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Składniki na panierkę mieszamy ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Kurczak po chińsku z warzywami to idealny pomysł na smaczny i pożywny obiad. Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie wlewamy pół szklanki wody z ogórków, dodajemy również koncentrat pomidorowy i ketchup. Por kroimy w krążki i podsmażamy na oleju. Papryki kroimy w paski, ogórki w krążki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2011/10/kurczak-po-chinsku/