Surówka kopenhaska

Milena
Sałatki
05.12.2018 18:02
Surówka kopenhaska

Składniki na surówkę kopenhaską (duża miska): główka sałaty lodowej 4 ogórki konserwowe 2 marchewki cebula pęczek szczypioru pęczek natki pietruszki 4 łyżki jogurtu greckiego łyżeczka musztardy (niekoniecznie) sól, pieprz, czosnek granulowany Przygotowanie Sałatę rwiemy na małe kawałki lub siekamy nożem (jeśli mamy plastikowy, gdyż sałaty nie powinno się kroić nożem metalowym). Poniższa porcja wystarcza mi na jakieś 3 dni, sałatka bez problemu może tyle stać w lodówce i nie traci na jakości. Wszystkie warzywa przekładamy do jednej miski, dodajemy musztardę (opcjonalnie, jeśli nie lubimy można zrezygnować), jogurt i przyprawy. Surówka kopenhaska z sałaty lodowej, marchewki i ogórków konserwowych jest lekka, zdrowa i bardzo pyszna. Na tej samej tarce ścieramy również ogórki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2018/12/surowka-kopenhaska/