Składniki: Ciasto: 220 g buraków 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady gorzkiej 200 g masła 3 duże jajka 200 g cukru 100 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao masło do smarowania formy mąka pszenna do smarowania formy Mus malinowo - buraczany: 220 g buraków 200 g malin (mrożonych lub świeżych) 5 g żelatyny w proszku 40 ml zimnej wody 600 ml śmietanki 30% 200 g białej czekolady sok z 1/2 limonki Mąkę łączymy z sodą, proszkiem do pieczenia oraz z łyżką kakao. Dodajemy roztopioną czekoladę z masłem i ponownie wszystko razem ze sobą mieszamy. Mocno schłodzoną resztę śmietanki ubijamy, a następnie łączymy z masą malinowo - buraczaną. Brownie: Czekolady z masłem topimy w kąpieli wodnej. Dodajemy połowę zmiksowanych buraków oraz jajka z cukrem. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. * przepis z książki Jajka ucieramy z cukrem za pomocą rózgi. Łączymy z drugą połową zmiksowanych buraczków. Mus malinowo - buraczany: Żelatynę zalewamy letnią wodą, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia.