-500 g marchewki -150 g pietruszki -100 g selera -1 duża cebula -1 mały por -3 szklaki wrzącej wody -1 mały słoiczek (100 g) koncentratu pomidorowego -1 łyżeczka soli, 3 ziela angielskie, 1 liść laurowy -po 1/2 łyżeczki: pieprzu, słodkiej papryki,bazylii, oregano Przygotowanie: W oczekiwaniu na warzywa usmażyć rybę obtoczoną w mące, na złoto, na rozgrzanym oleju. Cebulę i pora pokroić w półplasterki i zeszklić na patelnina oleju, dodać ugotowane warzywa wraz z rozcieńczonym w wywarze koncentratem. 🙂 Składniki/ok. 6porcji: -800 g filetów mrożonej lub świeżej ryby (np.dorsza, morszczuka, miruny) Odlać trochę wywaru z warzyw (około pół szklanki) i rozmieszać w nim koncentrat pomidorowy. Pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem, odłożyć. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce ogrubych oczkach. Potrawę najlepiej przygotować z wyprzedzeniem np. dzień wcześniej, aby nabrała smaku 🙂