Polecam Wam tam zajrzeć przed świętami 😉 Składniki: - 4 filety śledziowe - 3 jajka klasy M - pół cebuli - 1 łyżeczka musztardy stołowej - 4 pełne łyżki groszku - 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku - 2 łyżki majonezu - 1-2 łyżki jogurtu (opcjonalnie śmietana 18% lub dodatkowa łyżka majonezu) - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ja jednak polecam wstawić je jeszcze na około 20 minut do lodówki, smaki lepiej się przegryzą. Śledzie po królewsku – prosty przepis Pyszne, szybkie, proste w przygotowaniu śledzie. U nas śledzie po królewsku dosłownie “królują na świątecznym stole. Śledzie kroimy w poprzek na około 1,5 cm paski, przekładamy do miski. Do przygotowania śledzi po królewsku użyłam produktów z POLOmarket (majonez, groszek i przyprawy). Dodajemy jajka, groszek, posiekany szczypiorek, pokrojoną cebulę, majonez, musztardę i jogurt (najpierw 1 łyżkę).