Mam dla Was jeszcze kilka wskazówek, dotyczących sernika: wyjmij godzinę szybciej wszystkie składniki z lodówki, aby były w temp. pokojowej nie napowietrzaj zbytnio masy serowej, nie ubijaj zbytnio jajek bo później następuje efekt pęknięć i opadnięć sernika piecz go w maksymalnie 170 stopni (bez termoobiegu) pod koniec pieczenia zmniejsz temp., następnie studź sernik w piekarniku lub przy lekko uchylonych drzwiczkach nigdy nie wyciągaj od razu z piekarnika Ciasta na Boże Narodzenie Nie jest to kolejny przepis, w którym osobno ubijane są białka, więc najpierw sernik bardzo rośnie, a na końcu niestety klapnie, a Ty się zastawiasz co znowu zrobiłaś źle… Ten sernik piernikowy wyjdzie każdemu ponieważ minimalnie tylko rośnie, nie jest niepotrzebnie napowietrzany, nie pęka podczas pieczenia. Sernik na piernikowym spodzie Można śmiało powiedzieć, że to sernik królewski lecz z małymi przeróbkami. Jeśli jednak szukasz innych słodkich inspiracji na świąteczne wypieki to koniecznie odwiedź ten wpis – Ciasta na Boże Narodzenie. Zapraszam także to odwiedzenia mojego wpisu – 12 potraw wigilijnych, których nie może zabraknąć na Boże Narodzenie. Sernik na piernikowym spodzie jest bardzo prosty, smaczny i świąteczny.