Znudził nam się w opcji z makaronem na słono więc postanowiłam zrobić ciasto z mascarpone i wyszło obłędne, a czas przygotowania to tylko 10 minut. Wprawdzie nie jest to fit opcja ale od czasu do czasu – szczególnie w okresie Świąt czy też w Sylwestra – możemy sobie pozwolić na małe odstępstwo od reguły, prawda? Jeśli nie macie czasu na kombinowanie w kuchni a chcecie zaskoczyć swoich gości smacznym ciastem i przy okazji nie użyć nawet na chwilę piekarnika to bardzo Wam polecam ten przepis. Co musicie kupić? duże opakowanie herbatników 2 banany mascarpone – 500 gram śmietanka 30% łyżka cukru pudru słodzone mleko skondensowane mleczna czekolada Jak zrobić ciasto z mascarpone? Teraz wystarczy już tylko schłodzić ciasto z mascarpone w lodówce by później już rozkoszować się jego smakiem. Na początek wykładacie blaszkę papierem do pieczenia i układacie na niej warstwę herbatników. Teraz znów pora na herbatniki, a kolejno na mleko skondensowane. Wczoraj po raz pierwszy poszliśmy na zakupy z listą produktów i wydaliśmy dużo mniej.