Nie zawiera cukru a erytrol, którego IG jest bliski zeru :) SKŁADNIKI (na tortownicę 21 cm) spód i góra: 11 łyżek zmielonych migdałów (bez skórki) (migdały wrzucamy do wrzątku, po kilku minutach odcedzamy na sitku i przelewamy zimną wodą - skórka super schodzi) 11 łyżek mąki kokosowej 3 łyżki ciemnego kakao 95 g płynnego oleju kokosowego masa: 250 g twarogu półtłustego 150 ml śmietanki 36% 150 g jogurtu greckiego sok z połowy limonki 2.5 łyżki żelatyny 4 łyżki zimnej wody 5 łyżek erytrolu 250 g borówek amerykańskich PRZYGOTOWANIE Migdały miksujemy/mielimy, łączymy w misce z kakao, mąką kokosową i tłuszczem. 2018 Sernik oreo z borówkami- bez pieczenia i bez cukru :) Autor: Małgorzata Chyla o 09:06:00 Etykiety: bez cukru, borówki, ciasto, ciasto bez cukru, dla diabetyków, fit, fit słodkości, fit słodycze, insulinooporność, niskie ig, oreo, sernik, sernik bez cukru, sernik fit, sernik na zimno, twaróg Twarogowy sernik na zimno ala oreo - nada się dla diabetyków i insulinoopornych :) Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy jogurt, ser, sok z limonki i erytrol wciąż mieszając. Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie poniedziałek, 17 grudnia Wkładamy do lodówki na kwadrans, resztę pozostawiamy w temperaturze pokojowej. Wkładamy na około 3.5 godziny do lodówki.