Polecam i Wam 🙂 Pistacje i inne orzechy, bakalie, przyprawy, pestki możecie nabyć w sklepie e-Dana: Składniki: (na 6 sztuk) 25 g obranych pistacji – wykorzystałam pistacje od e-Dana 3/4 szklanki mąki pszennej 4 łyżki cukru 1 i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko M 1/2 szklanki mleka 3 łyżki oleju – u mnie ryżowy Przygotowanie: Obrane pistacje przekładamy do misy blendera z nożami, rozdrabniamy. Jak tylko uda mi się ocalić pistację (czasem to naprawdę trudne zadanie, bo chętnych do łupania jest wielu 😉 ) piekę te pyszne małe babeczki. Pieczemy około 20 minut do tzw. suchego patyczka (czas pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika). Babeczki wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (u mnie grzanie góra-dół). Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i rozdrobnione pistacje, mieszamy łyżką.