Sałatka z grillowanych warzyw Składniki: 1 bakłażan 2 cukinie 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku 2 papryki 2 pomidory kilka gałązek świeżego tymianku kilka gałązek świeżego rozmarynu 4 łyżki oliwy z oliwek garść liści bazylii sól, pieprz(ja użyłem Roleskiego) Przygotowanie: Krok 1: Bakłażana, cukinię pokrój w plastry o grubości około 1 cm. Już uśmiecham się na samą myśl o posiłku na świeżym powietrzu ze słońcem w tle. Opieczone warzywa przełóż do miski (większe kawałki bakłażana lub cukinii przekrój na pół), dodaj pomidory pokrojone w większą kostkę, następnie posiekaną bazylię. Krok 2: Pokrojone warzywa polej oliwą z oliwek, następnie zamarynuj w posiekanym czosnku, gałązkach tymianku i rozmarynu. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook i Instagram. Przepyszna sałatka z grillowanych warzyw, idealna na zbliżającą się majówkę!