Śledzie w sosie pomidorowym z powidłami śliwkowymi

kardamonovy
Przekąski
12.12.2018 10:56
Śledzie w sosie pomidorowym z powidłami śliwkowymi

Składniki: 4 solone filety śledziowe 1 cebula puszka pomidorów 1 czubata łyżka powideł śliwkowych 1 łyżeczka octu winnego liść laurowy szczypta cynamonu pieprz olej rzepakowy Dodajemy do tego liść laurowy, pomidory, powidła, ocet, cynamon i pieprz, smażymy całość na wolnym ogniu około 10 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na nią pokrojoną w drobną kostkę cebulę, smażymy do zrumienienia. Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas trzeba wodę wymieniać. Tego typu śledzie zawsze są u nas w domu mile widziane. Podobne przepisy: Śledzie pomorskie Śledzie z rodzynkami i orzechami w sosie pomidorowym

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/sledzie-w-sosie-pomidorowym-z-powidlami-sliwkowymi/