😉 Składniki: 3 jajka 1 opakowanie filetów śledziowych lekko solonych a’la matjas w oleju od SEKO 1 jabłko 3 łyżki majonezu 2 kiszone ogórki (u mnie domowe) 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Do sałatki użyłam pysznych filetów śledziowych lekko solonych a’la matjas w oleju od SEKO. Osobiście zawsze sięgam po te filety w sklepie i z czystym sumieniem mogę Wam je polecić. Uwielbiam je właściwie od pierwszego dnia, w który je spróbowałam. Może dlatego, że podobno śledzie wytwarzają specjalny hormon – serotoninę, znany również jako hormon szczęścia 😉 Następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłko (najlepiej soczyste). Filety śledziowe moczymy w wodzie, aby usunąć nadmiar soli (około godziny). Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.