Stripsy najlepiej smakują oczywiście z frytkami 🙂 Składniki: ok. 300 g mięsa z piersi kurczaka 1 szklanka mleka 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku ok. 3 szklanek płatków kukurydzianych sól pieprz olej do smażenia Mięso z kurczaka oczyścić i pociąć na podłużne paski (wzdłuż włókien). Domowy fast food – paski kurczaka obtoczone w cieście naleśnikowym z przyprawami i płatkach kukurydzianych. Następnie obtoczyć w płatkach kukurydzianych. Kurczaka przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Kawałki kurczaka zanurzyć w cieście naleśnikowym.