Lukier po zastygnięciu będzie twardy i bielusieńki 🙂 Do zabarwienia lukru możemy wykorzystać barwniki spożywcze, ale przyznam, że ja wolę użyć tych naturalnych, które już mamy w kuchni. Przekładamy masę do rękawa i dekorujemy pierniczki (można tutaj użyć zwykłej torebki jeśli nie mamy specjalnego rękawa cukierniczego – wystarczy napełnić ją masą i odciąć rożek). Pamiętajmy tylko, aby po dodaniu barwnika sprawdzić, czy nie rozrzedziliśmy lukru i w razie potrzeby dosypać jeszcze cukru pudru. Dodatkowo, można go w bardzo łatwy sposób zabarwić i tworzyć jeszcze piękniejsze wzorki na waszych wypiekach. Można z jego pomocą stworzyć prawdziwie dzieła na wypiekach, jakie tylko przyjdą Wam do głowy. Można także dodać 2-3 krople soku z cytryny, ale nie jest to konieczne. Po udekorowaniu odstawcie Wasze dzieła sztuki na około godzinę-dwie, aby lukier zastygł.