Domowe wyroby, polecam upiec i wypróbować, bo naprawdę warto :-) Miłego dnia Waz życzę :-) Składniki: 1 kg schabu wieprzowego 2 główka czosnku 4 łyżki oleju 3 łyżki octu winnego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 czerwona papryczka chilli sól pieprz 1. 3. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego w którym będzie się piekło i polać przygotowaną marynatą, dodatkowo dobrze ją wetrzeć w mięso. Po tym czasie mięso wyjąc z lodówki i przed pieczeniem posypać go posiekanym czosnkiem i drugą połową papryczki chilli, oraz podlać odrobiną wody. 2. Olej wymieszać z octem winnym, miodem, słodką papryka, czosnkiem wyciśniętym przez praskę i połową papryczki chilli. U mnie mąż zabrał się za próbowanie mięs, bo lubi na święta upiec takie własne, domowe. Można podawać na ciepło jako danie obiadowe lub serwować na zimno do kanapek. Czosnek obrać, połowę przecisnąć przez praskę, a drugą połowę pokroić w plasterki. 5. Mięso pieczemy w 180 stopniach przez 1,5 godziny.