Spaghetti z szarpaną wieprzowiną

kardamonovy

Makarony

03.12.2018 10:04

Spaghetti z szarpaną wieprzowiną

Składniki: 200 g makaronu spaghetti duża garść szarpanej wieprzowiny puszka pomidorów krojonych 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano szczypta cukru kawałek parmezanu (ja użyłam sera bursztyn) sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2 porcje) Jeżeli zostanie Wam trochę mięsiwa z pulled pork, co z reguły prawie zawsze się zdarza, zróbcie go z makaronem i ulubionym serem długodojrzewającym. Po zrumienieniu dodajemy do nich oregano, pomidory w puszce, koncentrat, cukier, wszystko doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Makaron gotujemy al dente (na wszelki wypadek można zostawić trochę wody po gotowaniu). Jeżeli sos wyszedł za gęsty, można dodać odrobinę wody z gotowania makaronu.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/spaghetti-z-szarpana-wieprzowina/