Brownie śliwka w czekoladzie (7 składników)

Wilk
Ciasta
01.12.2018 20:06
Brownie śliwka w czekoladzie (7 składników)

przepis Składniki ► masło [200 g / 1 kostka] ► czekolada deserowa [200 g / 2 tabliczki] ► cukier [150 g / 3/4 szklanki] ► jajka [3 sztuki] ► mąka pszenna [100 g / 3/4 szklanki] ► śliwki suszone [ok. 120 g / 15-17 sztuk] ► batoniki/figurki o smaku karmelowym (można podmienić na marcepan w czekoladzie) [120 g / 4 sztuki] Obsypać pokrojone śliwki łyżką mąki i dobrze wymieszać, żeby nie kleiły się do siebie w cieście i nie opadły na dno. Ma w sobie wszystkie smaki, jakie uwielbiam w klasycznym cukierku – wilgotne, aromatyczne śliwki, miękki nugat, który je otula i mnóstwo głębokiej, deserowej czekolady. Do tego przepisu użyłam karmelowych figurek, które zwykle pojawiają się dwa razy w roku na święta i imitują gwiazdorki, bałwanki i renifery. Brownie o smaku śliwki w czekoladzie to wspaniała, bogata, świąteczna wersja tego banalnie prostego ciasta. Można je kupić na sztuki, w środku są kruche i oblane warstwą czekolady. Idealne brownie do zrobienia w te święta :) Brownie śliwka w czekoladzie Drukuj Wszystko zamknięte w cieście, które robi się łatwo i błyskawicznie i praktycznie nie można go zepsuć. Do rondelka o grubym dnie przełożyć masło i podgrzewać na małym ogniu, aż całe się rozpuści. Idealna na imprezy w okresie świąt czy nawet samo Boże Narodzenie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2018/12/brownie-sliwka-w-czekoladzie-7-skladnikow.html