Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Łazanki z kapustą i grzybami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łazanki nie są potrawą, która tradycyjnie gościła na moim stole rodzinnym, jednak miałem okazję ich spróbować kiedyś na wigilii u rodziny i tak mi zasmakowała, że zacząłem ją w wielu wersjach jeść w ciągu roku. Potrzebne składniki 1 opakowanie makaronu na łazanki lub łazanki własnej roboty 500 g kapusty kiszonej spora garść albo i dwie grzybów suszonych 1 cebula 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 3-4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe kminek sól (pieprz) Jestem też ciekaw w jakich regionach Polski, tę potrawę w tej formie jadacie - piszcie w komentarzach. Gotujące się w domu grzyby, to jeden z zapachów, który mi się nieodmiennie kojarzy ze świętami. Jeśli na Waszych stołach świątecznych też nie gości, to wypróbujcie jeszcze przed i podzielcie się wrażeniami. Coś w tym jest, bo smak w sumie podobny, a roboty zdecydowanie mniej. Ja całość łącze na patelni z cebulą i jeszcze chwilę przesmażam. Łazanki z kapustą i grzybami w wersji wigilijnej. Do cebuli wrzucam odsączoną kapustę i pokrojone na mniejsze części grzyby wraz ze szklanką wywaru.