Składniki: (ok. 3 litry czystego barszczu) - Buraki kg ( obranych, najlepiej podłużnych) - Marchew - Seler ćwiartka - Pietruszka - Jabłka 2 - Cebula - Czosnek 6 ząbków - Majeranek 3 łyżki - liść laurowy 5 - Ziele angielskie 5 - Ocet łyżka Doprawiamy wg własnych smaków :)) Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Opcjonalnie do doprawienia po całkowitym przestudzeniu ( czosnek, sól, pieprz, cukier, ocet) Przygotowanie: Buraki, marchew, pietruszkę seler, cebulę, czosnek obieramy. Buraki kroimy w plastry, marchew, seler, pietruszkę kroimy pól. Dodać łyżkę octu, majeranek liść laurowy oraz ziele angielskie. (Ja dodałam dwa ząbki czosnku, łyżeczkę octu, cukier oraz sól.