Taki posiłek świetnie sprawdzi się u amatorów zdrowego odżywiania oraz u osób dbających o linię. - podwójna pierś z kurczaka- 2 czerwone papryki- 1 cukinia- 1 por- 3 cebule- 4 ząbki czosnku- 2 marchewki- 8 pieczarek- puszka krojonych pomidorów- sól- pieprz- łyżeczka kminku rzymskiego mielonego- łyżeczka słodkiej papryki- 1/3 łyżeczki ostrej papryki- 1/2 łyżeczki imbiru w proszku- pół opakowania oregano- odrobina oleju1) Do patelni/garnka dodajemy pokrojoną w słupki paprykę, pokrojoną w półkrążki cukinię oraz pora, pokrojone w plastry pieczarki, startą na tarce o grubych oczkach marchewkę. W głębokiej patelni typu wok lub w garnku podgrzewamy olej i podsmażamy pokrojone w grubą kostkę piersi z kurczaka. Gdy mięso delikatnie się zarumieni dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek, smażymy aż cebula się zarumieni2)