Jest nieco podobna do wszystkim znanego colesława, jednak nie zawiera tak dużo majonezu, zrobiona jest z kapusty pekińskiej, która jest bardziej lekkostrawna od zwykłej kapusty głowiastej, nie zawiera musztardy i octu, ma za to ostry polski chrzan:) 8 liści kapusty pekińskiej 1 średnia marchewka 1 średnie jabłko 1 mała cebula 200 g jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 2 łyżki soku z cytryny 2-3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka sól i pieprz 1 średnia marchewka 1 średnie jabłko 1 mała cebula 200 g jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 2 łyżki soku z cytryny 2-3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka sól i pieprz Można ją podać do obiadu, szczególnie do dań mięsnych lub wsadzić w bułę z kotletem, tak czy tak jest pyszna. Ta surówka to istna bomba witaminowa, dodatkowo zrobiona na bazie jogurtu (zawiera tylko łyżkę majonezu), więc jest naprawdę zdrowa. W osobnym naczyniu wymieszać jogurt, majonez, chrzan, sok z cytryny, sól i pieprz.