Rolada serowa z mięsem i pieczarkami

Kasia
Przekąski
28.11.2018 14:12
Rolada serowa z mięsem i pieczarkami

Można ją jeść na ciepło np na obiad lub na zimno podać w grubszych plastrach na talerzu na domowej imprezie czy na święta,lub cienko pokrojoną jako wędlinkę-w każdej postaci jest naprawdę pyszna. Składniki: - Pieczony ser: - 600 g sera żółtego gouda - 3 jajka - 2 łyżki majonezu - Nadzienie: - 400 g mięsa mielonego - 250 g pieczarek - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 1 jajko - 2 łyżki bułki tartej - papryka słodka mielona - pieprz czarny - pieprz ziołowy - sól Przygotowanie: Pieczarki(ja nie obieram tylko płuczę) pokroić w kostkę i usmażyć na maśle . Masę mięsną na rozsmarować dokładnie na placku serowym , zostawiając ok 2 cm miejsca przy jednej z dłuższych krawędzi. Po upieczeniu chwilę odczekać i pokroić na plastry, jeżeli chcemy roladę podać na gorąco. Cebulkę też kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle na złoto. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ponownie w piekarniku nagrzanym do 180 *C. przez około 45 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2018/11/rolada-serowa-z-miesem-i-pieczarkami.html