Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania

Karolina
Ciasta
27.11.2018 21:51
Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania

Nie można zamieniać cukru pudru na zwykły, alkoholowego ekstraktu na olejek, pomijać czy zmieniać ilości składników, a potem oczekiwać efektu jak w pierwotnym przepisie i jak na zdjęciach. TEMPERATURA PIECZENIA Ważne jest, żeby piekarnik ustawiony na konkretną temperaturę (w przypadku ciasteczek do dekorowania to najczęściej 180⁰C) działał w tej temperaturze około 10 minut, zanim włożycie do niego ciastka. Ciastka muszą od razu się zasklepić, temperatura ma je od razu z wierzchu zamknąć, żeby nie rozlały się na blasze. Żaden z moich przepisów na ciasteczka do wycinania i dekorowania nie ma w składzie proszku do pieczenia ani sody. Pieczenie jest jak chemia – wszystkie składniki mają być odważone i naszykowane dokładnie w takiej ilości i postaci, o jaką prosi przepis. Powinny mieć ostre krawędzie – mają zachować kształt dokładnie taki, w jakim wyszły z foremki.