Surówka z kapusty czerwonej, marchewki i jabłka Składniki: 1/4 kapusty czerwonej 2 marchewki 2 jabłka około 200 g jogurtu naturalnego (1/2 dużego kubeczka) pieprz sól Kapustę czerwoną drobno szatkujemy. Ścieramy je razem z marchewką na tarce (u mnie na średnich oczkach). Żeby sparzyć kapustę przekładamy ją na sitko i przelewamy gorącą wodą, następnie pozostawiamy ją do odcieknięcia. Dziś surówka z kapusty czerwonej, marchewki i jabłka doprawiona jogurtem. Marchewki i jabłka obieramy, z jabłek dodatkowo wycinamy gniazda nasienne. Bardzo szybka w przygotowaniu, wystarczy wszystko zetrzeć na tarce 😉
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://patigotuje.pl/dodatki/salatki-i-surowki/surowka-z-kapusty-czerwonej-marchewki-i-jablka