Babie lato

Wiesław
Ciasta
30.08.2016 10:33
Babie lato

Idealne do kawy czy herbaty na jesienne popołudnia i wieczory Wymiar formy: 24x28 cm Składniki: - 3/4 szklanki miodu wielokwiatowego - 1/2 szklanki cukru - 200 g masła - 1 łyżeczka kakao - 5 jajek - 1 łyżeczka octu - 2 1/2 szklanki mąki - 1 łyżeczka sody - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 330 ml śmietanki kremówki 30% - 250 g serka mascarpone - 2 łyżki cukru pudru - 2 śmietan-fixy - słoiczek dżemu wiśniowego (najlepiej domowy) - płatki migdałów Przygotowanie: W rondelku rozpuszczamy miód, cukier, masło i kakao oraz odstawiamy do wystygnięcia. Następnie wykładamy masę (należy zostawić 3-4 łyżki masy na wierzch ciasta) oraz przykrywamy drugim, górnym blatem. Miodowe, puszyste ciasto przełożone dżemem wiśniowym i lekką masą na bazie mascarpone. Śmietankę, serek mascarpone, cukier puder i śmietan-fixy miksujemy na sztywną masę. lato ciasta ciasto babie lato ciasto miodowe Ciasto przekrawamy na dwa blaty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oobzarciuch.blogspot.com/2015/11/babie-lato.html